سامانه هوشمند تشخیص خطا در خطوط توزیع

تشخیص خطا در سیستم های قدرت شامل تشخیص زمان و شناسایی محل وقوع خطا در  سیستم می باشد. با گسترش سیستم های نظارت همراه با افزایش رایانه های پردازش داده , فن آوری های تشخیص خطای سیستم قدرت توسعه یافته اند. هدف از این سیستم کمک به تصمیم گیری در هر دو زمان واقعی عمل و در محیط های برنامه ریزی است. تجزیه و تحلیل و تشخیص خطا در سیستم های قدرت شامل اثرات مهم اقتصادی برای اپراتورها، عوامل تعمیر و نگهداری و صنعت برق می شود. به همین خاطر جستجو و توسعه ی الگوریتم ها و روش های جدید برای حل این مشکل مورد توجه قرار گرفته است. در گذشته این کار به اپراتور انسانی واگذار می شد، در نتیجه زمان قابل توجهی برای تشخیص، طبقه بندی و تعمیر خطاها صرف می شد. در سال های اخیر سیستم های جدید نرم افزاری و سخت افزاری توسعه داده شده است که به طور خودکار این کار را انجام می دهند و به اپراتورها در به سرعت بازگرداندن سیستم قدرت به حالت عملیاتی عادی خود پس از یک خطا، کمک می کنند. سرعت تغییرات و پیشرفت تجهیزات پس از ظهور اینترنت اشیاء (IOT) افزایش یافته است.

طرح از دو قسمت تشکیل شده است :

  • سخت افزار تهیه و ارسال اطلاعات
  • سامانه نرم افزاری پردازش، تحلیل و نمایش نتایج

در این طرح، پس از نصب ابزارهای اندازه گیری در محل نصب ترانس های توزیع یا ترانس های ولتاژ (PT) و جریان (CT) در خطوط HV، اطلاعات گره های گراف توزیع توسط مودم های سلولار به سرور ارسال می گردد. در ادامه، سامانه ی نرم افزاری با توجه به تغییرات ولتاژ و جریان گره ها به تحلیل مسأله می پردازد و نتایج حاصل از تحلیل را به صورت گرافیکی نمایش می دهد. در صورت بروز خطا، هشدار متناسب به اپراتور، با تعیین محل خطا، اعلام می گردد. سامانه می تواند بجز هشدارها، اطلاعات شبکه توزیع را شامل میزان مصرف و خاموشی را گزارش دهد. در سامانه برای کاربری های مختلف (مدیر – اپراتور – ناظر)، دسترسی های متفاوت تعریف شده است.

بیشترین بار مالی پروژه در قسمت سخت افزاری و خرید تجهیزات فیزیکی است. هرچه تعداد گره ها (مکان های نصب تجهیزات اندازه گیری و ارسال اطلاعات) در گراف توزیع بیشتر باشد، سامانه خطا را با دقت بیشتری گزارش می دهد. بنابراین توپولوژی شبکه و دقت سامانه، معلول هزینه خرید تجهیزات اندازه گیری است و باید بین هزینه و دقت موازنه برقرار نمود.

One thought on “سامانه هوشمند تشخیص خطا در خطوط توزیع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×